top of page

Työpajat

Tuija Seipell

Asiakaskokemus - tarpeeksi hyvä ei riitä

Keskiviikkona klo 13-15

"Asiakas päättää yrityksesi menestyksestä. Hänestä tulee asiakkaasi, jos olet todella kiinnostunut hänestä. Asiakaskokemus ei ole koskaan valmis, sillä asiakkaan on tunnettava olevansa sinulle ja yrityksellesi kerta kerran jälkeen tärkeä. Luottamusta ei rakenneta kampanjoilla - se ansaitaan jatkuvasti uudelleen"

Kanadalainen Tuija Seipell, asiakaskokemus- ja brändäysasiantuntija, konsultti ja thecoolhunter.netin päätoimittaja, tarjoilee työpajassa tietoa ja inspiraatiota asiakaskokemuksen kehittämiseen ja asiakassuhteen tiivistämiseen. Osallistujat pääsevät myös auttamaan toinen toistaan.

Työpajan tarjoaa Creative Finland.

Maria Huhmarniemi

Kestävä kehitys, taide ja matkailu

Torstaina klo 12-14​

Taide ja matkailu kohtaavat muun muassa taidematkailussa ja turistitaiteessa. Niiden vuorovaikutus konkretisoituu taidehotelleissa ja laskelmisssa taiteen ja kulttuurin taloudellisista vaikutuksista. Suomessa Lapin matkailu kasvaa huimalla vauhdilla perustuen Lapin luontoon. Kestävä kehitys on matkailun kasvun kulmakivi: matkailu ei saa tuhota sitä luontoa ja kulttuuria, joka on matkailun vetonaula. Työpajassa käsitellään ympäristötaidetta taiteen, luonnon ja matkailun vuorovaikutuksessa. Mitä annettavaa ympäristötaiteella on matkailun kehittämiseen ja matkailulla taidealan vahvistamiseen, kuten taiteilijoiden työllistämiseen? Työpajan ohjaajana toimii TaT Maria Huhmarniemi Lapin yliopiston taiteen tiedekunnasta. Huhmarniemi toimii installaatiotaiteilijana ja on Lapin taiteilijaseuran puheenjohtaja.

Työpaja on suomenkielinen ja sen mahdollistaa Lapin yliopisto.

Hempel, Rysgaard, Gutke & Petäjäjärvi

Artistic Expertise in New Contexts: Nordic Mediators

Torstaina klo 14-16

Artists work in the fields of societal development is possible through mediators, who make artists expertise available for new contexts (working life organizations, city development etc.). What are the key elements that mediators bring into the equation, and what is the state of mediators in a Nordic point of view, is this competence growing?
Danish company Artbizz works in between artists and organizations to create professional partnerships. 

TILLT is a mediator organization based in Göteborg, Sweden, with the aim to implement artist-led development processes within a variety of different societal challenges. In Finland, Arts Promotion Centre TAIKE and its new development program of Artistic expertise and mediating activities aims to create growing interest to create partnerships with artists.

 

In this workshop the future of artists working in new contexts and the state of the mediating structures are discussed with Gerda Hempel and Lisbeth Rysgaard (Artbizz), Caroline Gutke (TILLT) and Krista Petäjäjärvi (TAIKE).

LicenseUp ja Creve & co.

Joukkorahoitus, suojaus ja brändilisensointi

Keskiviikkona klo 15-17

Markkinointikampanja ja vastikkeet - miten joukkorahoituskampanja toimiikaan? Entä miten aineettomat oikeudet suojataan ja ennen kaikkea miten niiden avulla voi saada lisää liikevaihtoa? Tule testaamaan osaamisesi ja keskustelemaan teemoista lisää! Työpajassa keskitytään luovan alan yritysten rahoitus- ja businessmalleihin ja keskustellaan aineettomien oikeuksien merkityksestä. Tilaisuus on omiaan erityisesti yritysneuvojille ja -opettajille, mutta ovet ovat kaikille avoimet. Mukana Pauliina Seppälä Mesenaatista, Angry Birdseista lisensointiuransa aloittanut Heikki Laaninen sekä LicenseUp- ja Creve 2.0 -hankkeiden asiantuntijat. Työpaja on suomenkielinen.

Työpajan mahdollistavat yhteistyössä LicenseUp- ja Creve 2.0 -hankkeet.

Pasi Rauhala

Taide, työ & yrittäjyys

Keskiviikkona klo 13-15

Työpajan aiheena on taiteilijan muuntuvat elinkeinon muodostumisen tavat ja yrittäjyys. Miten taiteilijan työ on muutoksessa, missä on uusia yhteistyön rajapintoja ja mahdollisuuksia? Millä tavalla yrittäjyyden eri muodot tukevat taiteilijan työtä ja miten sivutoiminen yrittäjyys voi luoda edellytyksiä toiminnalle? Miten arvonlisäverovelvollisuus voi olla taiteilijalle ennemminkin etu kuin haitta? Tämän käytännönläheisen ja keskustelevan työpajan tarkoituksena on yhdessä oppiminen ja kokemustiedon jakaminen. Työpajan ohjaa meidataiteilija Pasi Rauhala ja työpaja on suomenkielinen. 

Työpajan mahdollistavat yhteistyössä Suomen taiteilijaseura, TAKU ja Taiteen edistämiskeskus.

Hanna Brotherus

Taide, työ & uudet yhteistyömuodot

Torstaina klo 14-16

Miten työskennellä taiteellisen ammattitaidon kautta uusilla yhteiskunnan alueilla, rakentaa monialaista yhteistyötä ja luoda taiteelle uudenlaista yhteiskunnallista osallisuutta? Tässä työpajassa pohditaan käytännönläheisesti monialaisten yhteistyömuotojen rakentumista; miten työ eri alojen välillä onnistuu ja mitä mahdollisuuksia yhteistyö mahdollistaa rahoituksen näkökulmasta? Entä millaista työotetta monialainen yhteistyö kysyy taiteilijalta? Tämän käytännönläheisen ja keskustelevan työpajan tarkoituksena on yhdessä oppiminen ja kokemustiedon jakaminen. Työpajan ohjaa koreografi Hanna Brotherus ja työpaja on suomenkielinen.

 

Työpajan mahdollistavat yhteistyössä Suomen taiteilijaseura, Taku ja Taiteen edistämiskeskus.

Ari Ylä-Anttila & Timo Järvi

Tapaa Yle

Keskiviikkona klo 13-15

Tapaa Yle -keskustelutunti. Ylen luovien sisältöjen kotimaisten hankintojen asiantuntijat Ari Ylä-Anttila ja Timo Järvi kertovat Ylen toiminnasta ja hankintaprosesseista.

ANTI – Contemporary Art Festival, Riina Hannuksela & Sanna From:

Artist as Facilitator; Using new media in engaging people to co-create an artwork

Case: I Love Me Lunch Play

Torstaina klo 10-12

I Love Me Lunch Play is a mobile game and artwork created by dance artists Sanna From and Riina Hannuksela. It was presented in the programme of ANTI - Contemporary Art Festival 2018 which explored the ideas of play, playfulness, game and gaming through multidisciplinary art. I Love Me Lunch Play stems from everyday life and surroundings. The aim is to create a framework for players to dive into a playful and artistic way of looking at things and experience daily circumstances.

 

Content of the workshop:

 

45 min. Introduction to I Love Me Lunch Play: Themes and creative process. Reflections on agency in the artwork: co-creation, power structures and questions of participation and engaging.

I Love Me Lunch Play Instructions

bottom of page