top of page

Taide osana organisaatioita TOO -verkostotapahtuma

LIFT Open:

Ke 23.10.2019 klo 13-16, Kaapelitehdas (Teatterimuseo, G-rappu)

 

Taide osana organisaatioita on vapaamuotoinen verkosto, jonka jäseniä yhdistää kiinnostus taiteen mahdollisuuksiin työelämän organisaatioiden kehittämisessä. Verkostossa on yli 800 seuraajaa, 300 jäsentä joista satakunta aktiivista kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa järjestettäviin verkostotapahtumiin. Verkostossa on taiteilijoita, kulttuuritoimijoita, tuottajia ja välittäjiä, kehittäjiä, konsultteja, fasilitaattoreita, tutkijoita ja muita, joille taiteen mahdollisuus osana organisaatioita on kiinnostavaa.

 

Kahdeksas verkostotapahtuma järjestetään osana LIFT – New Dimensions of Media, Arts & Culture tapahtumaa ja se on avoin uusille ja vanhoille verkoston jäsenille. Tapahtuma koostuu kolmesta osa-alueesta:

 

Acoustic Body demotyöpaja + keskustelu

Acoustic Body® on ainutlaatuinen neurotieteeseen perustuva menetelmä, yhdistelmä erilaisia luovia ja somaattisia harjoitteita yhdistettynä immersiiviseen äänimaailmaan. Menetelmän ovat kehittäneet Catarina Brazão (somaattinen kouluttaja, sosionomi) ja Markus Pesonen (säveltäjä, äänitaiteilija). TOO-tapahtumassa kokeillaan menetelmää ja keskustellaan tekijöiden kanssa tämän mahdollisuuksista.

 

Kira Sjöberg: Ostajan esteet

Kira Sjöberg on toiminut pitkään taiteen kentällä, mm. Business Gallery yrityksensä kautta ja selvittänyt kuvataiteen markkinoita.  TOO-kenttä on monella tapaa erilainen markkina-alue kuin taide yleensä, mutta myynti on kuitenkin kytköksissä taiteen markkinalogiikkaan. Sjöberg keskustelee ostajan esteistä, mitä ne ovat ja miten niitä voidaan taklata, voidaanko?

 

Pia Houni: Näkökulmia talouden ymmärtämiseksi taidetoiminnassa

Pia Houni tuo puheenvuorossaan esiin näkökulmia siitä, miten voidaan puhua ja ajatella talouden suhdetta taidetoimintaan. Taidetta ei voi, eikä pidä, ottaa organisaatioissa noin vaan käyttöön tai välineellistää. Tekemiseen liittyy vastuu: Mitä teko tarkoittaa ja mitä vastaanottajassa tapahtuu? Taidetoiminnalla on lupa liittyä kiinteästi myös talouteen. Se voi olla paitsi taiteilijoiden laajentuva toimeentulo ja työ, myös laajemmin ne vaikutukset, jotka voidaan todentaa säästöinä tai tuottoina.

 

Pia Houni on teatterin ja draaman tohtori, joka on tutkinut laajasti too-aihetta mm. ArtsEqual hankkeessa. Puheenvuoro perustuu Taiteen edistämiskeskuksen tilaamaan raporttiin.

 

TOO-verkostoa luotsaa eteenpäin Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi, ja se on osa Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelman toimintaa.

 

Lisätietoja: krista.petajajarvi@taike.fi.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Paikkoja on rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset.

 

 

 

TOO-ryhmä Facebookissa

bottom of page