top of page

Theme: FUTURE 

Taide ilmastokriisin aikakaudella

Ilmastokanavan tuottamassa lavakonaisuudessa näyttäytyy taide ja taiteilijan rooli ilmastokriisin aikakaudella. Tämä “pecha kucha kimara” koostuu kuudesta puheenvuorosta, joista jokainen osaltaan pohtii taiteen ja ilmastoaktivismin suhdetta. 


Mukana ovat tekstiili- kuva- ja performanssitaiteilija Sonja Salomäki, kuvanveistäjä Sakari Kannosto , tilataiteilija Kristiina Tikke Tuura, esitystaidekollektiivi llmastokirkko (Laura Marleena Halonen ja Ronja Louhivuori), performanssitaiteilija Nastja Säde Rönkkö, media- ja ympäristötaiteilija Teemu Lehmusruusu sekä vaatesuunnittelija Paula Malleus.


Ilmastokanava on Jatkumo ry:n hanke, jossa yhdistetään taiteilijoita ja järjestöjä tekemään yhdessä taidetta ilmastonmuutoksesta. Hankkeessa ovat olleet mukana mm.  WWF, Animalia ja Hiilivapaa Suomi. 


Ilmastokanavan tuottaman lavakokonaisuuden päätteeksi kuullaan reflektoiva puheenvuoro nykytaidekuraattori, läänintaiteilija  Aura Seikkulalta (Taiteen edistämiskeskus). Seikkula keskustelee yhteiskunnassa laajalti taiteesta ilmastokriisissä.

bottom of page