Theme: SOUND & VISION 

LIFT-Kimmo-Pohjonen-02-1080x1080.jpg

Kimmo Pohjonen

Harmonikkaseikkailija

LIFT: Soolo

Finnish accordion adventurist Kimmo Pohjonen has revolutionized accordion music, sound and performance with an international career going back to the mid 1990s. Pohjonen has developed his own custom made electrified instrument that includes effects, MIDI and other electronics. 

 

LIFT: Soolo 

Kimmo Pohjonen – harmonikka ja visuaalisuus

Tuomas Norvio – ääni- ja visuaalinen suunnittelu

Paola Suhonen – Pohjosen esiintymisasu 

 

"Harmonikan äänimaailman uudistaminen on  inspiroinut sävellystyötäni viimeiset 25 vuotta. Muutama vuosi sitten koin voimakkaan kyllästymisen,  tunteen siitä että olin polun päätepisteessä. Siitä minulle syntyi suuri tarve löytää soittimestani vielä jotain joka kiihottaisi omaa mieltä ja musiikin tekemistä. 

Tällä hetkellä haluan tuoda harmonikkani esille nimenomaan elektronisena soittimena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä, äänimassoja sekä kontrolloi syntikoita ja efektejä ja liikuttaa ääntä myös tilassa. 

Samaan aikaan heräsi eloon pitkäaikainen haaveni, että voisin  soittamalla myös synnyttää ja ohjata visuaalisuutta. Uudessa soolossani olen yksin lavalla ja harmonikkani kommunikoi nyt myös visuaalisuuden kanssa. Harmonikan sielu, palje, sekä soittimen koskettimet ohjaavat äänen lisäksi myös kuvaa.

Tässä muutaman vuoden prosessissa syntyi vahva tunne siitä, että nyt olen taas jonkun uuden alkulähteellä. Tällä tutkimusmatkalla äänen ja kuvan maailmassa on ollut  kanssani Tuomas Norvio. Hän on ollut korvaamaton apu uuden ilmaisun löytämisessä. LIFT- esitys on uuden vaiheen ensimmäinen julkinen esiintyminen ja siten koko prosessin alku."